Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ματς ζωής και θανάτου

Στα Γιάννενα ολοκληρώνεται η 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τον ΠΑΣ να υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα ματς που κάθε ομάδα «καίγεται» για τους βαθμούς για διαφορετικούς λόγους.Οι «Γιαννιώτες» θέλουν το τρίποντο που θα τους δώσει σημαντικό προβάδισμα για την είσοδό τους στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν θετικό αποτέλεσμα για να μην μπουν σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή τους στην κατηγορία.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΙΝΑ-ΑΕΚ

Είναι εκείνοι που… επιλέχτηκαν για να κλείσουν την αγωνιστική. Ευχή και κατάρα, αφού τα αποτελέσματα μπορεί να τους έχουν απαλλάξει από το βάρος ή να έχουν να σηκώσουν πολύ μεγάλο φορτίο! Ο ΠΑΣ έχει στόχο την πέμπτη θέση και τα πλέι οφ. Μπαίνει στην αγωνιστική με διαφορά τριών βαθμών, όμως ίσως πριν ξεκινήσει το ματς να έχει ισόβαθμο τον Παναθηναϊκό ή ακόμα και την Ξάνθη, οπότε να μεγαλώσει η πίεση για τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Η Ένωση ξεκινάει με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Άρη και τριών από τον Πανθρακικό. Αν οι δυο τους δεν έχουν κερδίσει και ειδικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης, τότε θα ξέρει πως δύσκολα θα επιστρέψει ο εφιάλτης του υποβιβασμού και θα παίξει χωρίς άγχος για ό,τι καλύτερο στα Γιάννινα. Αν, όμως, αμφότεροι έχουν κερδίσει, τότε εκείνη θα έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Συνεπώς, τα δεδομένα του αγώνα που κλείνει την 28η αγωνιστική θα διαμορφωθούν από τα αποτελέσματα που θα προηγηθούν. Εκείνο που δεν ποικίλλει είναι πρώτον η παράδοση, όπου η ισοπαλία είναι το πρώτο αποτέλεσμα στα Γιάννινα (6-8-4 ρεκόρ), δεύτερον η δυσκολία του ΠΑΣ να κερδίζει στην έδρα του (πέντε νίκες σε 13 ματς) και τρίτον το πολύ κακό πρόσωπο της ΑΕΚ μακριά από το ΟΑΚΑ, αφού έχει κερδίσει μόνο δύο ματς.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Ζωσιμάδων
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 8/4, 19:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ξάνθη-Γιάννινα 0-1, Γιάννινα-Άρης 2-0, ΟΦΗ-Γιάννινα 2-1. / Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, ΑΕΚ-Βέροια 2-1, Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-0.
EXIT POLL: 1: 2,20 Χ: 3,30 2: 4,03
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Αυγενικού (τραυμ.), Ιωάννου (τραυμ.) - Κατίδης (τιμωρ.), Κορδέρο (τιμωρ.), Φουρτάδο (τιμωρ.), Γιάγκος (τραυμ.), Τσουμάγκας (αμφιβ.), Μπουγαΐδης (αμφιβ.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Γιάχος, Σαραϊδάρης, Βασιλειάδης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι πολύ σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό. Πρέπει να το δούμε ως μια μεγάλη ευκαιρία για να πλησιάσουμε πολύ κοντά. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς και πέρα από τη συγκέντρωση και το πάθος θα χρειαστεί μυαλό και ηρεμία. Θέλει σωστή διαχείριση για 90 λεπτά. Η ΑΕΚ του δευτέρου γύρου δεν έχει σχέση με την ΑΕΚ του πρώτου. Είναι η ομάδα που βγάζει τη μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους της και έχει πάρα πολλές τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή. Και εμείς όμως είμαστε πολύ δυνατοί σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις και δεν ακούμε ό,τι προσπαθεί να μας κάνει κακό. Τα αποδυτήρια μας είναι πολύ στεγανά». Γιάννης Χριστόπουλος

«Τα πάντα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να είσαι πολύ δυνατή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Αν έχουμε τη σωστή νοοτροπία, η ομάδα μας μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ίσως δε θα δημιουργεί πάντα πολλές ευκαιρίες, ή ακόμα και ενδεχομένως να χάνει τη μπάλα, αλλά θα επαναλάβω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε πόσο καλό ποδόσφαιρο παίζουμε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα ελέγχουμε το ρυθμό του αγώνα, πως θα έχουμε τον έλεγχο κόντρα στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν μπούμε στο παιχνίδι με τη σωστή νοοτροπία, όλα είναι πιθανά, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα πρόκειται για μια απ' τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος». Έβαλντ Λίνεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου