Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Δεν είχαν δει το φως της μέρας! Κρατούσε παιδιά και γυναίκες επί 10 χρόνια σε υπόγειο καταφύγιο

Μεταξύ των μελών της σέχτας περιλαμβάνονταν και 20 παιδιά, το μικρότερο από τα οποία είναι 18 μηνών. Πολλά από αυτά είχαν γεννηθεί κάτω από τη Γη και δεν είχαν δει ποτέ... το φως της ημέρας μέχρι που εντοπίστηκαν από τις αρχές την 1η Αυγούστου.
Ένα 17χρονο κορίτσι ήταν έγκυος.Η σέχτα αυτή ιδρύθηκε από τον 83χρονο Φαϊζραχμάν Σατάροφ, που αυτοανακηρύχθηκε προφήτης και το σπίτι του ανεξάρτητο ισλαμικό κράτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου Vesti.

Ο Σατάροφ ήταν σουνίτης ιερωμένος τη δεκαετία του 1970. Οι οπαδοί του ενθαρρύνονται να διαβάζουν τα γραπτά του, ενώ στους περισσότερους δεν επιτρεπόταν να βγαίνουν από το οκταώροφο καταφύγιο που δημιούργησε στο υπόγειο ενός κτιρίου, σύμφωνα με το Vesti.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη σέχτα και επεσήμαναν ότι θα την διαλύσουν αν συνεχίσει τις παράνομες δραστηριότητές της, όπως το να μην επιτρέπει στα μέλη της να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις, όμως η ρωσική αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο κάποια από τα παιδιά να έχουν πέσει θύματα κακοποίησης. Δικαστήριο θα αποφασίσει αν τα παιδιά θα μπορέσουν να παραμείνουν με τους γονείς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου