Σάββατο 6 Απριλίου 2013

To be or not to… Β’!

Οι αγωνιστικές που απέμειναν τρεις και η 28η φαντάζει ως η πιο κρίσιμη για τη μάχη της παραμονής. Ο Άρης τα παίζει σήμερα όλα για όλα στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ ο φορμαρισμένος ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Βέροια και η Κέρκυρα τον Λεβαδειακό.

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
Τα μαθηματικά πεθαίνουν τελευταία, όμως η Κέρκυρα όσο κι αν θέλει να της βγαίνουν οι πράξεις, δεν μπορεί! Η ήττα στη Βέροια ήταν καταδικαστική για τους Φαίακες, που έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες να παραμείνουν στην κατηγορία και πρέπει να κάνουν το τρία στα τρία, χωρίς παράλληλα να κερδίσει ξανά ο Πανθρακικός και ο Άρης! Προφανώς, λοιπόν και το παιχνίδι απέναντι στον Λεβαδειακό είναι καθαρά και μόνο για το γόητρο και απ’ τη στιγμή που πρόκειται για το τελευταίο φετινό στην Κέρκυρα, θα θέλουν οι γηπεδούχοι να αποχαιρετήσουν το κοινό τους με μια καλή εμφάνιση. Ο Λεβαδειακός, παρότι δεν καίγεται για βαθμούς, δεν είναι και αδιάφορος. Με την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ πήρε την ανάσα που ήθελε για να μην βρεθεί σε πολύ επικίνδυνη θέση, ωστόσο χρειάζεται ακόμα τονωτικές ενέσεις για να νιώσει ασφαλής. Με νίκη πιθανότατα «κλειδώνει» την παραμονή του, ενώ και η ισοπαλία του είναι χρήσιμη, με δεδομένο ότι έχει δύσκολο έργο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Η παράδοση είναι υπέρ των γηπεδούχων, που σε σύνολο πέντε αγώνων στο νησί, έχουν κερδίσει τα τρία, έχουν παραχωρήσει μια ισοπαλία κι έχουν ηττηθεί μόλις μια φορά. Η ήττα τους, μάλιστα, ήταν τον περασμένο Γενάρη για το κύπελλο Ελλάδας.
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ΕΑΚ Κέρκυρας
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 6/4, 17:15 (NS3)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0, Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-1, Βέροια-Κέρκυρα 2-0. / Άρης-Λεβαδειακός 4-0, Λεβαδειακός-ΟΦΗ 1-1, Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-0.
EXIT POLL: 1: 4,54 Χ: 3,25 2: 2,01
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Βενέτης (τιμωρ.), Στάμου (τιμωρ.), Μπουκουβάλας (τιμωρ.) – Χοσέμι (τιμωρ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Μάνταλος, Ποντίκης, Ταρανάς
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Εκείνο που κοιτάμε εμείς είναι αυτή η προσπάθεια που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό με τα παιδιά και η ικανοποίηση που υπάρχει και από εμάς αλλά και από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές για τη δουλειά που γίνεται. Εμείς θα κοιτάξουμε στα τελευταία παιχνίδια να προσπαθήσουμε για να πάρουμε τρεις νίκες με καθαρά αθλητικές επιδόσεις μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι εντός έδρας. Όπως τα δύο προηγούμενα με ομάδες που βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο με μας, θα θέλαμε να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι». Πέτρος Μίχος

«Έτσι είναι, ότι κάνουμε το κάνουμε όλοι μαζί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και ό,τι κακό συμβαίνει το πληρώνει ο προπονητής. Δεν ξέρω αν ήταν μόνο δικό του το φταίξιμο. Ο νέος προπονητής προσπαθεί να αλλάξει κάποια πράγματα και τώρα τουλάχιστον δείχνει η ομάδα να παλεύει τα παιχνίδια. Δείχνει πάθος και αυτό είναι που χρειάζεται τώρα. Μόνο η νίκη είναι στο μυαλό μας και κοιτάμε μόνο μπροστά μιας και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι μονόδρομος για τη σωτηρία μας». Γιώργος Ζησόπουλος

ΠΑΟΚ-ΒΕΡΟΙΑ

Επισκέψεις στο προπονητικό κέντρο δεν υπάρχουν, φακελάκια με μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές δεν έχουν φτάσει και η εποχή είναι τέτοια, που δύσκολα μπορεί η ιστορία να επαναληφθεί. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Βέροια με τον αέρα που του δίνουν οι οκτώ αγωνιστικές που είναι αήττητος και με τη φόρα που έχει από τέσσερις σερί νίκες και την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη, που μόνο αποτυχία δε θεωρείται. Επιπλέον, κατάφερε να πιάσει τον Αστέρα στην δεύτερη θέση και δε θέλει να τα σπαταλήσει όλα αυτά, μόνο και μόνο επειδή η Βέροια με νίκη σώζει την κατηγορία. Οι νεοφώτιστοι πήραν πολύτιμη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Κέρκυρα, έχουν στην έδρα τους τον Πλατανιά την επόμενη εβδομάδα και γνωρίζουν ότι κρατάνε την τύχη στα χέρια τους. Οι τέσσερις βαθμοί που έχουν διαφορά με τον Άρη αποτελούν εγγύηση για την παραμονή τους και ενδεχομένων το ματς στην Τούμπα να μην έχει και τόση σημασία, όσο έχει εκείνο της ερχόμενης αγωνιστικής. Η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων με 11-3-1, ενώ στα τελευταία πέντε ματς μεταξύ των δύο ομάδων, ανεξαρτήτου έδρας ή διοργάνωσης, η Βέροια δεν έχει σκοράρει!

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Τούμπα
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 6/4, 17:15 (NS2)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 1-2, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0. / Βέροια-ΟΦΗ 0-0, ΑΕΚ-Βέροια 2-1, Βέροια-Κέρκυρα 2-0.
EXIT POLL: 1: 1,45 Χ: 5,00 2: 9,00
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Βούκιτς (τραυμ.), Σταφυλλίδης (τραυμ.), Κούμαλο (τραυμ.), Κωνσταντινίδης (τραυμ.)- Γεωργέας (τιμωρ.), Γεωργιάδης (τιμωρ.), Κόστλι (τιμωρ.), Σνάουτσνερ (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Βοσκάκης, Καρατζίκας, Κοντιζάς
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Σεβόμαστε πάντα τον αντίπαλό μας. Θεωρώ ότι η Βέροια δε θα έπρεπε να φτάσει στις τελευταίες αγωνιστικές και να διεκδικεί την παραμονή της. Είναι μια ομάδα που μου αρέσει, ειδικά στην επιθετική της ανάπτυξη με ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα, που έχουν ταλέντο και θεωρώ ότι είναι - χωρίς να υποτιμώ κάποιες άλλες ομάδες ούτε να προδικάζω κάτι, από τις ομάδες που πρέπει να μείνουν στην κατηγορία σύμφωνα με την εικόνα και με το ποδόσφαιρο που έχουν παίξει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Θα είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, παρότι έχει κάποιες, σημαντικές απουσίες. Από εκεί και πέρα, εμείς πρέπει να επιβάλλουμε τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού. Να είμαστε πιεστικοί, να ετοιμαστούμε γι' αυτά τα τελευταία παιχνίδια ώστε να πάρουμε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον πέμπτο και να είμαστε σε εγρήγορση και για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου». Γιώργος Δώνης

«Σίγουρα ένα βάρος μας έφυγε με τη νίκη επί της Κέρκυρας την προηγούμενη αγωνιστική αλλά το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αν τελείωνε μετά το ματς με την Κέρκυρα τότε θα ήμασταν χαρούμενοι γιατί θα είχαμε πετύχει τον στόχο μας. Μαθηματικά δεν έχουμε σωθεί ακόμα και πρέπει να αποκομίσουμε από αυτά τα τρία τελευταία παιχνίδια όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Μέσα στη Τούμπα ο ΠΑΟΚ με όποια ομάδα παίζει μπαίνει πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να παίξουμε το παιχνίδι μας». Νίκος Τζημογιάννης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΑΡΗΣ

Είναι το ματς χωρίς… μεθαύριο! Αν ο Άρης χάσει και ο Πανθρακικός κερδίσει την Κυριακή, τότε η Δευτέρα θα τον βρει ένα πίσω βήμα από τη Β’ Εθνική. Η διαφορά θα έχει πάει στους τέσσερις βαθμούς (πέντε με την ισοβαθμία) και θα χρειαστεί ολική ανατροπή στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να παραμείνει στην κατηγορία η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η ισοπαλία τον κρατάει συνδεδεμένο με τα μηχανήματα, ενώ η νίκη του δίνει δικαίωμα στην ελπίδα! Τα καλά νέα για τον Άρη είναι ότι στο Περιστέρι δε χάνει… Σε πέντε ματς από τότε που ο Ατρόμητος εμφανίστηκε στη Super League, έχει δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Αν προσθέσουμε και τα ματς κυπέλλου έχει τέσσερις νίκες, τρεις ισοπαλίες, αλλά και μια ήττα. Τα δύο τελευταία ματς στο Περιστέρι έχουν λήξει 0-0, κάτι εξαιρετικά πιθανό βάσει των επιδόσεων των γηπεδούχων το τελευταίο δίμηνο. Επιδόσεις που κάθε αγωνιστική μνημονεύουμε, όμως δεν αλλάζουν. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου είναι απόλυτα συνεπής στο… μηδέν, αφού από τις 9 Φεβρουαρίου έχει πετύχει ένα γκολ σε εφτά ματς κι έχει δεχτεί τρία γκολ στο ίδιο διάστημα. Τέσσερις λευκές ισοπαλίες είναι ο εντυπωσιακός απολογισμός, γεγονός που μεγάλωσε την απόσταση με τη δεύτερη και τρίτη θέση, αλλά προς το παρόν δεν απειλείται η τέταρτη θέση στη βαθμολογία.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 6/4, 19:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Πανιώνιος-Ατρόμητος 1-0, Ατρόμητος-Αστέρας 0-2, Ξάνθη-Ατρόμητος 0-0. / Άρης-Λεβαδειακός 4-0, ΠΑΣ-Άρης 2-0, Άρης-Πανθρακικός 0-0.
EXIT POLL: 1: 1,91 Χ: 3,40 2: 5,00
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Επστάιν (τραυμ.), Καραμάνος (τραυμ.) - Ζαραδούκας (τιμωρ.), Παπαστεριανός (τιμωρ.), Νούνο Κοέλιο (τιμωρ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Στυλιαράς, Αλεξέας, Σταθόπουλος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Ο Ατρόμητος είναι μια πολύ καλή ομάδα, καλοδουλεμένη, με καλή κίνηση στο αμυντικό κομμάτι. Αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στην επίθεση, αλλά αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει εμάς. Εμείς πρέπει να κάνουμε την άμυνά μας και να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε. Έχουμε τρεις πολύ σημαντικές απουσίες, με παιδιά που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα. Πιστεύω όμως ότι τα παιδιά που θα μπούνε μέσα, θα δώσουν το καλύτερό τους εαυτό για να καλύψουν τα κενά». Γιώργος Μαργαρίτης (Άρης)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ το χρέος του το έκανε… Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα είδε το φως που χρειαζόταν και με τη νίκη του έφτασε στους 31 βαθμούς που του δίνουν τη δυνατότητα να μην ταξιδέψει στην Κομοτηνή με την πλάτη στον τοίχο. Σίγουρος δεν μπορεί να είναι, αφού στις δύο τελευταίες αγωνιστικές αντιμετωπίζει Ατρόμητο και Αστέρα, αλλά δεν θα είναι και καταδικαστική τυχόν ήττα του στην Κομοτηνή. Εκείνοι που τα παίζουν όλα για όλα την Κυριακή, είναι οι γηπεδούχοι. Έχουν στο πλευρό τους την παράδοση, αφού εντός έδρας μετρούν δύο στα δύο κόντρα στον ΟΦΗ, θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο, ενώ αντιμετωπίζουν και την τρίτη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος στα εκτός έδρας ματς. Μόλις έξι βαθμούς έχουν μακριά από το «Γεντί Κουλέ» οι Κρητικοί, συγκομιδή ισάξια με εκείνης της Κέρκυρας και ελαχίστως καλύτερης του Άρη. Ο Πανθρακικός μετά την ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έχει το πάνω χέρι για την παραμονή (σ.σ. ειδικά αφού φιλοξενεί την Κέρκυρα την τελευταία αγωνιστική), όμως έχει και μόλις μία νίκη – εκείνη επί του Λεβαδειακού – σε δώδεκα ματς! Η ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, την προηγούμενη αγωνιστική έβαλε τέλος στο σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς βαθμό.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 7/4, 15:00 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Αστέρας-Πανθρακικός 1-0, Πανθρακικός-Ξάνθη 0-2, Άρης-Πανθρακικός 0-0. / Βέροια-ΟΦΗ 0-0, Λεβαδειακός-ΟΦΗ 1-1, ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1.
EXIT POLL: 1: 1,70 Χ: 3,69 2: 6,50
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Κοντογουλίδης (τραυμ.) - Παπάζογλου (τιμωρ.), Σαρ (τιμωρ.), Κουτσιανικούλης (τραυμ.), Βιτώρος (τραυμ.), Ζαραράκης (τραυμ.), Βαλεριάνος (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Ζαχαριάδης, Δημητριάδης Λ., Δημητριάδης Ιορ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Ο αποκλειστικός μας στόχος είναι οι 3 βαθμοί, ώστε να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο της παραμονής. Φυσικά πολλά θα εξαρτηθούν και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Ο ΟΦΗ είναι μια πολύ καλή ομάδα, συγκεντρωμένη, που ξέρει, ακόμα και στα εκτός έδρας παιχνίδια, να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Πήρε βαθμούς σε Βέροια και Λιβαδειά, ενώ έκανε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και είναι πιο άνετος βαθμολογικά. Σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι για τη νίκη. Τα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως έχω ξαναπεί, σε αυτά τα παιχνίδια, δε μετράνε τα πρόσωπα αλλά η ομάδα». Παύλος Δερμιτζάκης (Πανθρακικός)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ

Ο Αστέρας… έσβησε στην πλατεία και τώρα πρέπει να βρει τρόπο να λάμψει ξανά! Η ομάδα της Τρίπολης γνώρισε την ήττα μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες και πλέον απέκτησε εκ νέου συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση. Ο δικέφαλος του βορρά, μάλιστα, θα έχει παίξει Σάββατο, πιθανότατα θα έχει κερδίσει και το άγχος θα είναι στους γηπεδούχους, που πρέπει να επικρατήσουν της πιο φορμαρισμένης εκτός έδρας ομάδας! Η Ξάνθη μετράει τέσσερις συνεχόμενες νίκες μακριά από την έδρα της, τη στιγμή που έχει να κερδίσει στα Πηγάδια από τις αρχές Φεβρουαρίου και τη νίκη κόντρα στον Πλατανιά. Τούμπα, ΟΑΚΑ, Λιβαδειά και Κομοτηνή ήταν οι πόλεις που πέρασε τρένο και η Τρίπολη ένας σταθμός που έχει ιδιαίτερη σχέση. Η ακριτική ομάδα δεν έχει ηττηθεί ποτέ από τον Αστέρα στην έδρα του και σε σύνολο έξι αγώνων, μετράει τέσσερις ισοπαλίες και δύο νίκες. Βαθμολογικά, η Ξάνθη έχει ελπίδες για να μπει στα πλέι οφ, αφού απέχει μόλις ένα τρίποντο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που τη Δευτέρα υποδέχεται την ΑΕΚ και πιθανόν να στραβοπατήσει.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: «Θ. Κολοκοτρώνης»
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 7/4, 17:15 (NS3)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 1-0, Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-2, Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 2-1. / Ξάνθη-Γιάννινα 0-1, Πανθρακικός-Ξάνθη 0-2, Ξάνθη-Ατρόμητος 0-0.
EXIT POLL: 1: 1,60 Χ: 3,80 2: 9,00
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Φούλοπ (τραυμ.), Χουανίτο (τραυμ.), Ουρτάδο (τραυμ.) - Βασιλακάκης (τιμωρ.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Κουκουλάκης, Μπαλτάς, Σταυρουλάκης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: -
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, χάρισε στον Πλατανιά το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν για να εξασφαλίσει την παραμονή του. Στους 33 βαθμούς, εφτά περισσότερους από τον Άρη πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να κινδυνέψει. Το ματς επί του Ολυμπιακού έχει το χαρακτήρα γιορτής, τόσο για την εξασφάλιση της παραμονής, όσο και για την παρθενική επίσκεψη των ερυθρολεύκων στα Περιβόλια. Οι πρωταθλητές, έστω κι αν εδώ και καιρό δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο, έχουν στόχους που θέλουν να πραγματοποιήσουν. Θέλουν να τελειώσουν αήττητοι εκτός έδρας το πρωτάθλημα, θέλουν να κρατηθούν σε καλή κατάσταση ενόψει των ημιτελικών του κυπέλλου, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και φυσικά, θέλουν, να πάρουν ψυχολογία και να ζεστάνουν τον κόσμο για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Για τον Πλατανιά, μετά τον Ολυμπιακό, ακολουθεί το ματς με τη Βέροια, ενώ την τελευταία αγωνιστική έχει να υποδεχτεί τον Λεβαδειακό, συνεπώς στο χειρότερο γι’ αυτόν σενάριο έχει να ακουμπήσει κάπου.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Περιβόλια Χανίων
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 7/4, 17:15 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Πλατανιάς-ΠΑΟΚ 1-2, Πλατανιάς-Πανιώνιος 2-1, Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 0-1. / Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-1, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0.
EXIT POLL: 1: 7,00 Χ: 3,92 2: 1,63
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Κάλαϊτζιτς (τιμωρ.), Κανακούδης (τιμωρ.), Λαμπάρθε (τραυμ.) – Μανιάτης (τραυμ.), Παπαδόπουλος Αβ. (τραυμ.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Κάκος, Ευθυμιάδης, Καραϊσαρίδης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Από ότι έχω δει, ο Πλατανιάς είναι μία ομάδα η οποία δεν κρατάει τη μπάλα στην κατοχή της. Παίζει στην κόντρα επίθεση. Έχει ορισμένους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο δυνατό, γιατί χρειάζεται τους βαθμούς για να σωθεί και μαθηματικά. Εμείς, όμως, είμαστε Ολυμπιακός. Πρέπει να πάμε εκεί για να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι θα το κάνουμε». Κώστας Μανωλάς (Ολυμπιακός)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ντεμπούτο νούμερο τρία! Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο του Παναθηναϊκού φέτος απέναντι στον ΠΑΟΚ. Κέρδισε με 2-0. Ο Γκονζάλεθ Φάμπρι έκανε ντεμπούτο με το ματς κυπέλλου απέναντι στον Πλατανιά. Κέρδισε με 2-1. Ο Γιάννης Βονότρας είναι ο τέταρτος τεχνικός του τριφυλλιού στη σεζόν και τρίτος που θα κάνει ντεμπούτο στο μέσω της σεζόν και βάσει της προαναφερθείσας ανάλυσης έχεις τις πιθανότητες με το μέρος του για νίκη. Για τον Παναθηναϊκό, εξάλλου, οι τρεις βαθμοί απέναντι στον Πανιώνιο είναι μονόδρομος, ώστε στη χειρότερη των περιπτώσεων να μείνουν κοντά στον ΠΑΣ Γιάννινα και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την είσοδό τους στα πλέι οφ. Οι πράσινοι καλούνται να ξεπεράσουν το πρόβλημα που έχουν στα εντός έδρας ματς, στα οποία φέτος έχουν παραχωρήσει έξι ισοπαλίες κι έχουν χάσει τρεις φορές, με αποτέλεσμα να είναι στη 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας και να επιστρέψουν στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες ήττες.
Ο Πανιώνιος, χάρη στη νίκη επί του Αστέρα, πάει για… βόλτα στο Μαρούσι, αφού η παραμονή του είναι εξασφαλισμένη και το μόνο που μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο είναι να βελτιώσει την εκτός έδρας εικόνα του. Οι κυανέρυθροι έχουν τρεις νίκες μακριά από τη Νέα Σμύρνη, αλλά και δέκα ήττες, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ΟΑΚΑ
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 7/4, 19:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 1-0, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0, Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 0-1. / Πανιώνιος-Ατρόμητος 1-0, Πλατανιάς-Πανιώνιος 2-1, Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 2-1.
EXIT POLL: 1: 1,50 Χ: 4,20 2: 9,19
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Μπουμσόνγκ (τιμωρ.), Σο (τιμωρ.), Μαυρίας (τραυμ.) – Αυλωνίτης (τιμωρ.), Καμπάνταης (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Κομίνης, Μαγιάννης, Ελευθερίου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Υπάρχει σίγουρα μεγάλη ευθύνη. Η συνέχεια πρέπει να έχει τα μέγιστα αποτελέσματα, μένουν τρία ματς και είναι τελικοί για εμάς και οι τρεις αγώνες. Στον αγώνα με τον Πανιώνιο θέλουμε νίκη και μόνο νίκη. Δεν πάμε για οτιδήποτε άλλο. Πάμε μόνο για την νίκη, για να κερδίσουμε. Και πρέπει να βγούμε στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό να αισθανθούν πάλι ότι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού, γιατί φορούν ήδη την φανέλα. Και είναι σημαντικό να αισθανθούν παίκτες του Παναθηναϊκού. Ταλαιπωρήθηκαν αρκετά και ήταν φυσιολογικό- όπως για κάθε άνθρωπο- να έχουν πεσμένη αυτοπεποίθηση και πολλά νεύρα». Γιάννης Βονότρας

«Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά προβλήματα φέτος, δεν παύει όμως να είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα. Με την ίδια σοβαρότητα που έχουμε δει όλα τα παιχνίδια, βλέπουμε και αυτό το ματς. Έχουμε στόχο να κερδίσουμε και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Πρέπει να δούμε σοβαρά το παιχνίδι, τα μειονεκτήματά τους, τα πλεονεκτήματά τους και να μπούμε 100% προσηλωμένοι για να κερδίσουμε το παιχνίδι». Στάθης Ρόκας
ΠΑΣ ΓΙΑΝΙΝΑ-ΑΕΚ

Είναι εκείνοι που… επιλέχτηκαν για να κλείσουν την αγωνιστική. Ευχή και κατάρα, αφού τα αποτελέσματα μπορεί να τους έχουν απαλλάξει από το βάρος ή να έχουν να σηκώσουν πολύ μεγάλο φορτίο! Ο ΠΑΣ έχει στόχο την πέμπτη θέση και τα πλέι οφ. Μπαίνει στην αγωνιστική με διαφορά τριών βαθμών, όμως ίσως πριν ξεκινήσει το ματς να έχει ισόβαθμο τον Παναθηναϊκό ή ακόμα και την Ξάνθη, οπότε να μεγαλώσει η πίεση για τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Η Ένωση ξεκινάει με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Άρη και τριών από τον Πανθρακικό. Αν οι δυο τους δεν έχουν κερδίσει και ειδικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης, τότε θα ξέρει πως δύσκολα θα επιστρέψει ο εφιάλτης του υποβιβασμού και θα παίξει χωρίς άγχος για ό,τι καλύτερο στα Γιάννινα. Αν, όμως, αμφότεροι έχουν κερδίσει, τότε εκείνη θα έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Συνεπώς, τα δεδομένα του αγώνα που κλείνει την 28η αγωνιστική θα διαμορφωθούν από τα αποτελέσματα που θα προηγηθούν. Εκείνο που δεν ποικίλλει είναι πρώτον η παράδοση, όπου η ισοπαλία είναι το πρώτο αποτέλεσμα στα Γιάννινα (6-8-4 ρεκόρ), δεύτερον η δυσκολία του ΠΑΣ να κερδίζει στην έδρα του (πέντε νίκες σε 13 ματς) και τρίτον το πολύ κακό πρόσωπο της ΑΕΚ μακριά από το ΟΑΚΑ, αφού έχει κερδίσει μόνο δύο ματς.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Ζωσιμάδων
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 8/4, 19:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ξάνθη-Γιάννινα 0-1, Γιάννινα-Άρης 2-0, ΟΦΗ-Γιάννινα 2-1. / Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, ΑΕΚ-Βέροια 2-1, Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-0.
EXIT POLL: 1: 2,20 Χ: 3,30 2: 4,03
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Αυγενικού (τραυμ.), Ιωάννου (τραυμ.) - Κατίδης (τιμωρ.), Κορδέρο (τιμωρ.), Φουρτάδο (τιμωρ.), Γιάγκος (τραυμ.), Τσουμάγκας (αμφιβ.), Μπουγαΐδης (αμφιβ.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Γιάχος, Σαραϊδάρης, Βασιλειάδης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι πολύ σημαντικό, αλλά όχι καθοριστικό. Πρέπει να το δούμε ως μια μεγάλη ευκαιρία για να πλησιάσουμε πολύ κοντά. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς και πέρα από τη συγκέντρωση και το πάθος θα χρειαστεί μυαλό και ηρεμία. Θέλει σωστή διαχείριση για 90 λεπτά. Η ΑΕΚ του δευτέρου γύρου δεν έχει σχέση με την ΑΕΚ του πρώτου. Είναι η ομάδα που βγάζει τη μεγαλύτερη πίεση στους αντιπάλους της και έχει πάρα πολλές τελικές προσπάθειες μέσα από την περιοχή. Και εμείς όμως είμαστε πολύ δυνατοί σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις προπονήσεις και δεν ακούμε ό,τι προσπαθεί να μας κάνει κακό. Τα αποδυτήρια μας είναι πολύ στεγανά». Γιάννης Χριστόπουλος

«Τα πάντα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου και να είσαι πολύ δυνατή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Αν έχουμε τη σωστή νοοτροπία, η ομάδα μας μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ίσως δε θα δημιουργεί πάντα πολλές ευκαιρίες, ή ακόμα και ενδεχομένως να χάνει τη μπάλα, αλλά θα επαναλάβω ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτούμε πόσο καλό ποδόσφαιρο παίζουμε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα ελέγχουμε το ρυθμό του αγώνα, πως θα έχουμε τον έλεγχο κόντρα στον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν μπούμε στο παιχνίδι με τη σωστή νοοτροπία, όλα είναι πιθανά, παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα πρόκειται για μια απ' τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος». Έβαλντ Λίνεν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου