Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Χάλασε και το Πακιστάν!!

PIC755283Η Badam Zari είναι η πρώτη γυναίκα που διεκδικεί κοινοβουλευτική θέση σε παραμεθόριο περιοχή.
Για τις περισσότερες γυναίκες που ζουν στην εξαιρετικά συντηρητική παραμεθόρια περιοχή του Πακιστάν η ψήφος είναι ένα άπιαστο όνειρο, πόσο μάλλον η υποψηφιότητα. Όμως μια γυναίκα από το Μπατζαούρ, μια περιοχή που μαστίζεται από διαμάχες στα σύνορα με το Αφγανιστάν, έχει αναστατώσει την κοινότητά της, ανακοινώνοντας ότι θέτει υποψηφιότητα για κοινοβουλευτική θέση πάρα τον υψηλό κίνδυνο που διατρέχει, προκαλώντας την οργή των Ταλιμπάν.

Η Badam Zari είναι η πρώτη γυναίκα που τόλμησε να καταθέσει τα χαρτιά της στις Περιοχές των Φυλών υπό Ομοσπονδιακή Διοίκηση (FATA), για τις εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στις 11 Μαΐου. Η Badam Zari δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι με αυτή της την κίνηση θέλει να δείξει ότι οι άντρες και οι γυναίκες είναι ίσοι. «Λαμβάνω πολλά τηλεφωνήματα υποστήριξης από γυναίκες που μου λένε ότι έχω ανοίξει τις πόρτες γι” αυτές. Είναι κάτι που μου έδωσε πολλή ενθάρρυνση».

Magnify ImageΗ 40χρονη γυναίκα, η οποία είναι παντρεμένη χωρίς παιδιά, ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα την Κυριακή σε μια τηλεοπτική εμφάνιση κατά τη διάρκεια της οποίας φόρεσε ένα πλήρες πέπλο που αποκάλυπτε μόνο τα μάτια της μέσα από μια σχισμή. Το 2008 πολλοί από τους υποψήφιους στη FATA έκαναν μυστικές συμφωνίες που απαγόρεψαν στις γυναίκες να ψηφίσουν, κάτι που η επιτροπή εκλογών του Πακιστάν λέει ότι προσπαθεί να εμποδίσει αυτή τη φορά.
Παρά τους κινδύνους η Zari είπε ότι ελπίζει να καταφέρει να κάνει δημόσιες εμφανίσεις και ότι εμπιστεύεται την ασφάλειά της στο Θεό. «Παίρνω μέρος στις εκλογές γιατί η περιοχή μας είναι πολύ οπισθοδρομική και οι συνθήκες διαβίωσης για τις γυναίκες είναι κακές», είπε. «Πολλοί θα είναι εναντίον μου αλλά θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου