Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

«H Κύπρος δεν είναι μόνη της»


Το μήνυμα ότι «η Κύπρος δεν είναι μόνη της σε αυτή την περιπέτεια που περνά», αλλά έχει κοντά της την Ελλάδα και την ευρωπαϊκή οικογένεια έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό ομόλογό του Φρανς Τίμερμανς. Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η λύση στην κρίση της Κύπρου είναι μία και είναι ευρωπαϊκή.
Από την πλευρά του, ο κ. Τίμερμανς υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή λύση στο θέμα της Κύπρου «δεν αποτελεί ένα μοντέλο», καθώς όπως είπε, η κάθε χώρα έχει τις δικές της ιδιαίτερες συνθήκες. «Στην Κύπρο -όπως και στην Ελλάδα- μιλάνε ελληνικά, η περίπτωση της Ελλάδας όμως είναι τελείως διαφορετική από την κυπριακή» σημείωσε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ακόμη πως ενημέρωσε τον Ολλανδό ομόλογό του για τις «μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού», αλλά και για την προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. το α' εξάμηνο του 2014.
Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος είναι σε συνάρτηση με τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τη συμμόρφωση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου